Interessante blogs over Kunst

Kunst met een grote K. Nu ook op het internet. Volg de blogs van belangrijke kunstenaars en verreik je kennis over de hedendaagse kunst. In dit stukje een opsomming van de meest interessante blogs van Nederlandse kunstenaars.

The Jealous Curator

Mijn meest favoriete blog om te lezen is het blog met de naam The Jealous Curator van de Nederlandse kunstenares Danielle Koersa. Zij begon met het schrijven van een blog over kunstenaars toen ze bemerkte dat haar jaloerse gevoelens op het succes van andere kunstenaars haar eigen creativiteit in de weg ging zitten. Tenminste, deze reden voert zij aan voor het beginnen van haar Kunstblog. Als je het mij vraagt is Danielle niet alleen een begaafd kunstenares, maar zeker ook een geweldige schrijfster! Haar bijzondere kijk op het leven komt niet alleen tot uitdrukking in haar Kunst maar haar humoristische en droge manier van schrijven is absoluut aanstekelijk!

Art to Go

Dit blog is van een blogster die schrijft onder de naam Eva M. Alhoewel Eva zelf (nog) geen exposities geeft van haar eigen werk, is haar blog de perfecte bron voor iedereen die informatie wil over de evenementen en activiteiten in de kunstwereld. Je kunt informatie vinden over de tentoonstellingen die er in een bepaalde stand worden gehouden, maar ook veel informatie over de tentoongestelde Nederlandse kunstenaars.

Trendbeheer

Het blog van kunstenaar Jeroen Bosch wordt ook wel het beste kunstblog van Nederland genoemd. Al enkele jaren geeft de uit Brabant afkomstige kunstenaar Jeroen Bosch een wekelijks verslag over wat er allemaal op het gebied van kunst in Rotterdam en Den Haag afspeelt. Hij heeft ook bekende gast schrijvers zoals onder andere de altijd amuserende Marc Bijl en de zeer grappige en cynische Rosalie Keypers.

The Stray Voltage

Kunstenaar Ron van der Ende heeft al veel ervaring op het gebied van het verzorgen van blogs. Zijn blog ARTBBQ stond 4 jaar lang eenzaam aan de top van beste kunstbloggers van Nederland. Na een periode van rust begon hij zijn nieuwe blog The Stray Voltage. Hij schrijft een paar keer per maand over zijn eigen werk, collega-kunstenaars, en interessante tentoonstellingen. In de laatste maand van het jaar is er traditiegetrouw een blog gewijd aan ateliermuziek, waarin hij kunstenaars vraagt hun eigen top tien van muziek samen te stellen, die populair is in het atelier.

En natuurlijk mag ik mijn eigen blog niet vergeten! Over de blog van mezelf kan ik zeggen dat het een mooie basis bevat voor beginnende kunstenaars.